fredag 22. februar 2013

Refluks konstatert

Mens mor var på trening, var pappa og Sara på røntgen. Sara fikk kontrastvæske ned i sonden og ble lagt på en seng som kunne tippes med hodeenden nedover. Da så legene på skjermen at væsken fløt fritt mellom magesekk og spiserør. Det er ikke noe tvil, Sara har refluks.

Da må vi som foreldre vurdere om hun skal opereres. Det er en stor operasjon, og hun må i narkose. I utgangspunktet er det en viss risiko forbundet med narkose hos friske barn og voksne, men hos Sara har de fortalt oss at de ikke helt vet hvor stor risikoen for komplikasjoner er. Forrige gang gikk det veldig greit, og Sara våknet med et smil:) Heldigvis.

Operasjonen de utfører heter nissenplastikk, og den går ut på å snøre sammen der lukkemuskelen er. Denne er altfor slapp. Dette fører til at hun ikke kommer til å klare å kaste opp eller rape etterpå... Hvis hun får knapp på magen, kan man jo slippe 'rapen' ut der.

Som med de fleste valg i livet, er det både fordeler og ulemper ved operasjonen. Likevel er vi enige om at det er det beste alternativet for vår lille Sara.

Vi håper at legene vil operere inn knapp på magen med det samme, så vi slipper så mange turer inn til riksen. Men først må hun bli litt friskere, antibiotikaen er hun ferdig med om to uker.


Hun skiftet sonde, så da fikk vi knipsa noen bilder av solstråla vår uten den teite slangen :)

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)