tirsdag 26. mars 2013

Mating...

Frustrasjonen rundt mating er ganske stor nå... Frøkna skal egentlig gå opp over 100 gr/uka, men det gjør hun ikke... 100 gram er ikke mye, og ting som kan gi utslag er et oppkast eller en full bleie. Vi veier henne om morgenen før hun har fått mat, og da skal vi jo ha ca samme utgangspunkt for at vekta skal bli riktig. Sist uke gikk hun bare opp 60 gram. Hun kaster ikke opp de store mengdene lenger, men litt til hvert måltid. Nå brekker hun seg veldig, det ser vondt ut når den lille kroppen kaster seg framover for å få opp mat.

Sara får morsmelkerstatningen Nutramigen, som blandes ut med mer pulver enn det står på pakka. Dette er for at hun skal få i seg så mye kalorier som mulig. Etter gårsdagens negative veiing, blir vi litt rådville på hva vi skal gjøre med mating. Hun tåler ikke store mengder om gangen, men må få i seg nok i løpet av en hel dag. For å få til det, må hun få mat når hun sover, både om natta og om dagen. Oftest våkner hun av at hun kaster opp... Og da gråter hun litt. Vi er redde for at hun skal få mat ned i lungene igjen og løper for å ta henne opp. Hun kan ikke få en sånn lungebetennelse igjen.

Vanligvis får 5 mnder gamle babyer 4-5 måltider i døgnet, Sara må ha 8, og alt får hun gjennom sonden. Vi begynner kl 06.00 om morgenen, da får hun 90ml over en hel time. Vanligvis klarer jo jevnaldrende å drikke ca 120 ml på et kvarter/20 min. Etter timen med mat, får hun halvannen times pause. Deretter er det ny runde med mat. Sånn holder vi på til 01.00-02.00-tida på natta. Som oftest krever nettene noen pysjskift pga gulp/oppkast.

Siden hun ikke har gått noe særlig opp i vekt, prøver vi å blande mme (morsmelkerstatninga) med litt hirsegrøt, sånn at hun skal få mer mat. Det blir nesten som en velling. Blir veldig spennende å se om det funker til mandag, det er veiedag. Vi har fått låne en sykehusvekt hjem, men har bestemt oss for ikke å veie oftere enn en gang i uken. Hvis vi gjør det, kan det fort bli mer stress enn vi ønsker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)