fredag 24. januar 2014

Tid for noe nytt

Sara var på 1-årskontroll i dag, noen måneder for sent. Hun var så lenge på sykehuset da hun skulle tatt de andre vaksinene, så nå 15 mnd gammel fikk hun tredje vaksine. Det gjorde veldig vondt, men hun ble trøstet i humør raskt. 
I dag har vi begynt med nye bleier! Up&Go, selv om Sara ikke akkurat går så mye:) de virker mer behagelig å ha på. Foreløpig virker de bra. 

I de første månedene av livet fikk Sara morsmelk fra meg. Jeg ammet og pumpet, og Sara spiste endel selv, men måtte ha resten gjennom nesesonden. Etter mange uker med kun intravenøs næring, sluttet hun helt å spise selv. Da fikk hun knapp på magen. Derfor får hun nå all næring via knappen. Vi er veldig opptatt av at hun skal få i seg nok av alt hun trenger. Nå prøver vi ut en ny type mat som kan erstatte all mat fra 1-6åringer. Den vi har brukt fram til nå, er morsmelkerstatning som kun kan være ferdigblandet i 4timer. Den nye sondematen tåler 24timer. Det sparer oss fra en del jobb, og gir oss mye frihet når vi er på tur. 
Det er like mange kaleorier i den, og forhåpentligvis lukter den ikke like vondt...

8 kommentarer:

  1. Så flott at dere har fått gjort det nå:).
    Knapp er en god løsning når ernæring ikke skjer i pr munnen eller veldig lite. SÅ flott at dere har en sonemat son vare 24 timer, gjør jo helt klart hverdagen noe annet. STå på <3. Ønsker dere en god helg med Søte Sara :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, knappen har gitt oss noen bekymringer færre, med tanke på næringsinntak. Fantastisk hva man kan få til!

      Slett
  2. Jeg har god erfaring med denne sondematen, den reduserer mengden oppkast også, noe som var fantastisk. Fra å gå fra oppkast til hvert eneste måltid, til aldri var som ett nyt liv for frøkna her ! Dessverre lukter denne sondematen helt grusomt ;P Men så lenge det ikke blir noe oppkast slipper man jo det problemet :) Denne skal jo også være i romtemperatur å slipper å varmes opp,som vi måtte gjøre med den forrige sondematen snuppa fikk :) Lykke til! - Anette :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anette! Lukter den ENDA verre enn nutramigen?!? Uff. Vi prøver å gå over til den gradvis. Og krysser fingrene for at det fungerer! :) deilig å slippe oppvarming og blanding hele tida:) Så bra at det funker for dere! Reflux der også?

      Slett
    2. Vi gir Zantac for magesyren, om det var det du mente?
      -A

      Slett
    3. Nei, lurte på om ditt barn hadde reflux også, siden det kasta opp til hvert måltid tidligere? Vi gir også Zantac:)

      Slett
  3. Hvis dere ikke har fått bleier på blå resept, så må dere skaffe det :) Tror en kan få det fra 1 årsalder om det er kronisk inkontinens, + sånne "kladder" som suger opp oppkast osv.. genialt

    SvarSlett
    Svar
    1. Sara har ikke kronisk inkontinens, og hun har et normalt bleieforbruk, -heldigvis! Men hvis hun ikke slutter med bleier, skal vi selvfølgelig søke om å få det dekket! :) Det er så hyggelig når dere som følger med oss, gir oss tips. Takk :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)