fredag 16. mai 2014

Hvem vil være avlastere for RuskeSara?

Som vi har nevnt tidligere, har vi tenkt til å la besteforeldre være besteforeldre fra sommeren. Mormor og morfar har vært avlastere for Sara siden hun ble født nesten. Nå er det straks sommer, derfor tenkte vi å begynne å prøve å finne noen andre som kunne passe :)  

I utgangspunktet har vi vedtak fra kommunen på 12 timer i uka og to overnattinger i måneden. Dette er ganske mye for en person/familie, særlig hvis personen er i full jobb. Vi er derfor fleksible når det gjelder timer. Er det en uke det bare passer med 4 timer, kan det hende at neste uke har 8 timer. Dessuten tenker vi én overnatting i mnden. 

Når det gjelder mat og Sara, så er jo situasjonen litt spesiell. Hun spiser ikke i det hele tatt selv. Hun får all næring gjennom ernæringsknapp på magen, som er koblet til en pumpe. Denne er veldig lett å lære, og det er lite man kan få gjort feil :) Hun får mat hver 4.time fra hun våkner ca 06.00 til ca 22.00. Om natten får hun altså ikke. 

Hun pleier å være lett å legge, og sover hele natten. 

Ruska er full tid i barnehagen. Vi pleier å levere henne 07.30 og hente henne 15.30. Da får vi litt tid med henne før hun sovner ca 18.30.

Sara går ikke. Hun krabber ikke, og sitter ikke uten støtte. Hun et veldig glad i å bli kost med, og sovner gjerne på armen :) Hun er glad i å ligge på gulvet sammen med andre. Eller sitte på fanget og lese eller trille ball. Hun sitter også fint i egen stol. 

Da frøkna skulle begynne i bhg, var mange av de ansatte engstelige for at noe skulle skje med Sara mens hun var der. Vi har ingen garantier for at hun vil være med oss for alltid, og hennes prognoser er dårligere enn for andre barns. Det er ca 75% sjanse for at hun klarer seg. Blir hun fem år, øker sjansene betydelig. :) Akutt sykdom/anfall/andre plutselige skummelheter er vi ikke redde for. Er hun i dårlig form, kaster hun opp, og det er første symptomet på at noe er galt. Da kan det være en infeksjon i kroppen eller lignende. Sara har åpen retur på sykehuset dersom det skulle være noe, men det er det lenge siden vi benyttet oss av. Det er likevel trygt at man kan ringe inn, og at de kjenner henne og diagnosen hennes der inne. 

Avlastere skal godkjennes av kommunen,  dvs at de må vise politiattest. 

Når det gjelder lønn er jeg litt usikker på dette. Jeg skal sende en mail til tjenestekontoret for å få opplysninger. 
Virker det interessant? Har du spørsmål? Ta kontakt på Mail: ingridrfjeld@hotmail.com eller andrefevang@hotmail.com

5 kommentarer:

  1. mammaen til Nicolay og Nora17. mai 2014 kl. 12:40

    Hvis dere bare hadde bodd nærmere <3

    SvarSlett
  2. ingen av personalet i barnehagen som kunne tenke seg det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke hørt med dem, men tipper de vil la jobb være jobb på dagtid. :) Det skjønner jeg jo godt. Men vi har superflinke folk i bhg:)

      Slett
  3. hadde vært veldig hyggelig jobb å passe på ruske sara. dere virker som en herlig og kjærlig familie.
    dessverre er jeg ikke frisk meldt ennå, venter på oppstart av nye medisiner, men kan. gjerne sende søknad så fort jeg blir friskmeldt..
    klem fra Sara Fevang:)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)