fredag 25. juli 2014

Fortsatt innlagt, men perm igjen

Til morgenen i dag fikk vi telefon fra barneavdelinga. Sara hadde fått time til EEG en halvtime senere. Hun hadde 39,5 i feber og fikk en paracet. Vi pakket med oss ungene og pikkpakk og rakk timen. EEG er registrering av aktivitet i hjernen, for å oppdage bla. epelepsi. 
Ruska fikk en haug med ledninger koblet til hodebunnen med en geléaktig pasta. Det likte hun ikke! Hun er jo ikke i form, og er veldig irritabel. Hun ble illsint! Vræla i lang tid, til hun ble utslitt og sovnet på armen. Da fikk de heldigvis gode målinger. Geléen sitter godt fast, og fra før hadde hun oppkast i håret... :( stakkar Ruska!  Fikk jo DEN sveisen!  
Vi har fortsatt ikke fått ut alt, men her er hun jo faktisk litt blid! Hun tok: virusprøve (bomullspinne laaangt ned i nesa) urinprøve ved kateterisering (fordi vi aldri får noe i urinposen) og diverse lytteprøver på hjerte/lunge, sjekk av svelg og ører +diverse. Vi fikk perm fram til nye plodprøver kl 16.30. Da fikk Sara sovet litt, og badet sammen med pappa. For å få ut geléen, tok vi olje i håret, så nå ser det enda bedre ut... :o Hun var mye sutrete og ville bare bli båret. 
Morfar ble med inn på SIV, sånn at jeg kunne sitte baki med frøkna. Hun hadde feber igjen, og fikk derfor en paracet til. CRPen var økt til 50, noe som tyder på en infeksjon i kroppen. Dette er ikke veldig høyt, men viser at ikke alt er som det skal. Legen mente at det mest sannsynlig er en virusinfeksjon, og ville ikke skrive oss ut med stigende crp. Derfor fikk vi perm igjen i natt, så frøkna får sove i egen seng. Vi fikk også beskjed om at hun egentlig skal ha MYE mer væske enn vi noen gang har gitt henne. Særlig nå i varmen. Vi fikk med noe som heter gem, det er en væske som inneholder salt og skal gjenopprette væskebalansen. 
I morgen skal vi inn og ta blodprøver kl 12.30. Håper egentlig at CRPen er på vei ned, slik at vi kan skrives ut, og at det hele skyldtes heteslag og mangel på væske. Gir jo ikke akkurat oss som foreldre noe særlig stjerne i boka, men da vet vi ihveryfall hva det er og at vi kan unngå det igjen. Det er litt vanskelig når hun ikke sier ifra at hun er tørst eller sulten. Vi vet ikke engang om hun opplever sult eller tørste. 

I morgen skal egentlig pappan og mamman på konsert med noen venner, men vi får se an formen til Ruska... Nå sover hun litt urolig i sin egen seng ihvertfall. 

4 kommentarer:

  1. Alt den lille sterke heltinnen må igjennom. Godt hun er tøff som få! Hvis hun har fått i seg for lite veske, så er dere bare blandt mange andre foreldre som ikke klarer å gi nok væske til barna sine i sommerheten. Av de som selv kan si ifra at de er tørste, er det nok også mange som ikke får i seg nok veske i disse dager. Så det sier ikke noe annet om dere enn at dere er mennesker dere også. Så du kan nok være trygg på at dere får beholde alle stjernene dere alt har, og at det blir flere stjerner fremover.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig og oppmuntrende mld, Marita! Vi foreldre trenger all skryt og støtte vi kan få, ihvertfall når det kanskje er vi som er skyld i at Ruska er sjuk. Nå er det ikke vi som står for infeksjonen, heldigvis da. Lykke til med varmen og dine to+ mating i varmen...

      Slett
  2. Hun er bare så søt!! :-) Håper alt retter seg for Sara, og at de finner ut av hva som plager henne. Godt med perm, så får alle slappe av mellom "slaga".
    God bedring, Sara <3
    Hilsen Solrun

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Solrun!
      Så hyggelig:) For oss er hun jo verdens søteste, og når hun er blid sjarmerer hun ihvertfall! Takk for gode ønsker. Klem

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)