tirsdag 9. september 2014

Må øke matmengde...


I dag var Sara på kontroll hos lege Svend på SIV. Vi så på percentilen hennes, og hun er litt for tynn. Vi bør mate henne litt oftere enn hver 4.time, og passe på at hun får mer enn 700ml/døgnet. Vi har jo kutta ut nattmåltidene, så nå må vi øke dosen på dagen. Skal derfor prøve: 
07.00 180ml
10.00 180ml
13.00 200ml
16.30 180ml ( vi henter henne som oftest litt over fire) 
18.30 100ml

Det blir 840ml. Det bør vi merke på vektskåla, hvis hun ikke kaster opp alt da... Hun kasta opp i bhg i dag, en stund siden sist nå. 

Etter bhg var hun hos Helene. En hel uke siden sist! 

Her er legen til Sara på Dagsrevyen:)  (på 14:05) Han er med på å utvikle en matpumpe som kan ta vanlig mat, ikke bare tynn melk. Foreløpig er det bare voksne som tester den ut. 

4 kommentarer:

  1. Hur matar ni Sara? Med pump eller spruta? När vi slutade ge Leiah näringsdryck så slutade hon att kräkas. I stället mixade vi vanlig mat och spädde ut med vatten/mjölk/grädde/olja för att det skulle bli flytande. Det krävde en del jobb då vi var tvugna att räkna på kcal och lägga till extra kcal i form av fett. Men det var så värt det när hon slutade kräkas. Men vi var tvugna att mata henne för hand med spruta för det blev ofta stopp i pumpen med vanlig mat, förutom när hon fick välling eller gröt på natten, då gick det bra med pumpen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi mater med pumpe, og hun kaster egentlig sjelden opp. Nå har vi begynt å lufte i ventilen også, så håper den skal slutte å lekke så mye. Vi har i dag begynt å gi litt olje i tillegg, så håper vi at hun går fint opp i vekt. Takk for tips!

      Slett
    2. Alternativt er å bytte type sondemat, sånn at det er en type med mer mat i mindre mengder?

      Slett
    3. Hun tåler ikke så mye forskjellig. Vi er glade for at vi har funnet Neocate :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)