mandag 14. september 2015

Søknad om BPA

Frøkna prøvde faktisk å mate en av de ansatte under måltidet i dag!  Morsomt! Kasper gjør det jo stadig vekk. Han lager smattelyder og holder mat foran munnen vår. Han gjør det også foran lekedyr. Fantastisk! 

Vi lurer på om vi skal søke BPA (brukerstyrt personlig assistent) for Sara. Da får vi antakeligvis flere timer. Ikke det at vi vil ha mer avlastning til Sara i vanlige uker, men i ferier har vi større frihet til å ha med assistent. Og assistenten blir jo selvfølgelig Helene. Vi vet jo hvor heldige vi og Sara er som har henne og familien hennes. Kort fortalt betyr bpa større frihet for oss, og bedre betalt for Helene. Men det er visst en omfattende prosess. Vi har kontakt med en organisasjon som tilbyr tjenesten, men det er kommunen som skal søkes. Så nå må vi skrive en detaljert plan over dagene til Sara. Hvor mye ekstra tid bruker vi på henne i uka? Hvis noen kjenner systemet og har noen tips, blir vi veldig takknemlige for Mail. 

2 kommentarer:

  1. Det vil nok være lurt å poengtere i søknaden at Sara har en yngre bror som også krever sitt og dokumentere sykdomshistorikken betydelig.. Da jeg tror det kan bli vanskelig å få BPA til en 3åring.. Kommunen vil tenke at så små barn vil uansett kreve mye av voksne.. Så dere bør være nøye på hvilke begreper dere bruker for å understreke det reelle behovet.. :) Lykke til.. Janne

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, Janne. Det er viktig å huske på, ja:)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)