mandag 4. januar 2016

Sykehus

Da frøkna fortsatt hadde feber i dag, bestemte vi oss for å gjøre noe. Hun var ikke så syk at jeg tenkte det var noen umiddelbar fare, men med feber i over to uker, og en vekt som er lavere enn for et år siden, kunne vi ikke vente på at det skulle gå over av seg selv lengre. Vurderte fastlegen og sykehuset fram og tilbake, men endte opp med å ringe barneavdelingen for å høre. Der var det ingen tvil, vi skulle komme inn med én gang. De tar så godt i mot oss når vi kommer, og de sjekker alt mulig. Hun har kraftig øreverk igjen, så vi var både på øre/nese/hals igjen, og på røntgen av lungene. I tillegg til virus og bakterieprøver, blodprøver og nok et mislykket forsøk på urinprøve. De urinposene fungerer aldri på Ruska. De gangene det har vært nødvendig med urinprøve, har det endt med kateterisering. Ikke bare urinprøver er vanskelig. Blodårene hennes er veldig vriene å treffe. For at det skulle være mindre vondt å sette veneflon, fikk hun emla-plaster på begge hender, føtter og  underarmer. Disse ble ikke brukt? Så den skjøre ømfintlige huden hennes må tåle at vi river dem av... Skal se om jeg finner plaster-fjerner i morgen. 
Diagnose: Sansynligvis lungebetennelse, ørebetennelse og en virusinfeksjon. Ikke rart frøkna har vært slått ut. 
Behandling: Nå har hun fått nye øredråper, og et bredspektret antibiotika. Det er viktig å holde betennelsen i øret under kontroll, så den ikke utvikler seg til noe mer. Vi skal tilbake til torsdag for kontroll og blodprøver. 

4 kommentarer:

  1. Stackars lilla Sara, inte konstigt att hon har varit hängig. Men skönt att ni nu fått hjälp, då blir hon förhoppningsvis bättre snart. Stor kram!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Maria! Vi blir godt ivaretatt av legene. Klemmer

      Slett
  2. Har fulgt Sara over lang tid. Dere er noen utrolig sterke mennesker. Ikke lett når barna blir syke.Ønsker god bedring til Sara.Baby olje er veldig fint å fjerne plaster og plaster rester med.Klem til dere alle. Marianne

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, Marianne! Det viste seg at Emla-plastrene var ganske enkle å få av. Så hyggelig at du følger oss. :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Alt leses igjennom før det publiseres. :)